Simning och incheckning

Det regnar nästan aldrig i Nice, aldrig… Enda gången jag har varit med om regn var för 3 år sedan vid en träningsvecka i mitten på mars. Idag var andra gången. Med blixtrar och regn som otrevligt sällskap blev det en simning på ca: 800 meter idag, plus lite filmlek inne vid strandkanten.

Dagens största utmaning var att med ömma fötter ta sig ner för den höga stenkanten ner i de höga vågorna. För er som inte varit i Nice så är alltså stranden i Nice en stenstrand, som inte är allt för trevlig att gå på. I vanliga fall brukar man redan vid 07:00 tycka det är för varmt för att krångla på sig en våtdräkt, men efter dagens simning var det nästan så vi frös när man försökte få på sig torra kläder.

Efter lite simning och sedvanligt skitsnack blev det frukost på en trevlig resturang i väntan på att mässan skulle öppna. Lagom till öppning vände vädret och det värmen kom sakta smygande.

Snabbt incheckade och en väska senare blev det dags för veckans höjdpunkt där man får gå runt och dregla på allt för fina (läs dyra) saker. Det är vid dessa tillfällen man köper på sig något onödigt i tron om att den kommande tävlingen (som man alltid anser sig ha träna för lite inför) ska gå lite enklare… Oavsett om det är en ny hjälm, nya glasögon eller något nytt ”punkalagarkitt”.

Eftermiddagen spenderades i viloläge innan Petri och Stade testade cykelbenen i hopp om att inte hitta några brister på cyklarna. Kort löpning inklusive ett dopp i poolen medför att man nästan kan räkna eftermiddagens rörelse som ett minitriathlon.

I övrigt äter gott och mår ännu bättre. Avslappnande kortspel och trevliga konversationer medför att tävlingen känns riktigt avlägsen. Så avlägsen att några av oss går runt och slår sig för brösten med orden ”nääää nu jävlar måste jag tagga till…”.

Imorgon fredag har det utlovats sovmorgon med lite löpning i värmen bara för att kort känna på löpsteg och värme i kombination. Sedan blir det helt säkert även ett till besök på mässan för att som det fyllt på med ännu mer saker.

Över och ut tillvidare.

http://www.youtube.com/watch?v=TbjrwL_25KA

Lämna en kommentar